Purha - Rumpu 1-3, "Vasikan" otteluraportti

5.8.2016
Rummun ailahtelevat otteet Kaakon Kolmosessa®, ja varsinkin pistemenetykset Lehtomäen hornankattilassa, ovat herättäneet sen verran huolta, että ”Silminnäkijän” oli lähetettävä reportteri vieraspeliin Inkeroisiin raportoimaan missä mättää. Tässä ”Vasikan” raportti.

1. puoliaika

FC Barcelonan ex-seurapresidentti Joan Laportalla oli tapana kunnioittaa matsin alkua saapumalla edustamansa instituution otteluihin muutama minuutti alkuvihellyksen jälkeen. Näin teki myös allekirjoittanut, joka kentälle kiiruhtaessaan kuuli metsän läpi hirmuisen älämölön. Huuto oli niin kova, että luulin kotijoukkueen menneen johtoon. Ilokseni huomasin kuitenkin Rummun noudattaneen tapaansa iskeä avausminuuteilla. Maalintekijäksi asiantunteva yleisö mainitsi Joona Raatikaisen. Se siitä maalista. 0-1 Rummulle.

Rumpu lähti nimivahvalla nipulla peliin. Puolustus rautaa (Ek(mv)-Mäkelä-Laherto-Pulkkinen-Seppä), keskikentällä kovuutta ja taitoa (Kujala-Sjögren-Äijö), ja kärjessä 3x100m pikaviestijoukkue (Marttila-Raatikainen-Räikkönen). Peli aaltoili märällä, mutta hyväkuntoisella nurmimatolla, ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä maalivahtien hoitaessa hommansa.

20 minuutin paikkeilla Rumpu sai hyvästä paikasta vaparin ja Raatikainen kilautti illan ensimmäisen tolppansa. Jatkotilanne kimposi kulmaksi. Seuraavan läheltä piti –tilanteen sahasivat laidalta Äijö & Raatikainen. Loistava yhteispeli, mutta laukaus suuntautui liiaksi päin Purhan vahtia.

30 min kohdalla Rumpu sai hyvän vastaiskun Laherron avauksen myötä. Pallo laitaan, josta Kujala(?) syötti puolustusta halveksivan haamusyötön kohti Räikköstä, joka tosin yllättyi itsekin syötön läpäisevyydestä sen verran, että pallo karkasi päädyn yli.

Muutama hyvä tilanne nähtiin vielä ennen taukoa molemmissa päissä. Marttilan yllättävä kaukopommi loisteliaan haltuunoton jälkeen, ja Purhan vastaisku myöhemmin. Maalivahdit pilasivat maalijuhlat.

2. Puoliaika

Toinen puolisko alkoi vauhdikkaasti: Raatikainen yksin läpi keskeltä. Täysi vauhti, pallokontrolli, sijoitus…mutta planeetat eivät olleet kohdillaan ja illan toinen tolppa.

Mieleen palasi kummittelemaan Rummun viime pelit, joissa hyvistä paikoista ei olla saatu rauhoittavaa tai kuolettavaa maalia ja vastustaja on päässyt peliin mukaan Rummun passivoituessa.

Ja näinhän siinä taas kävi. Tämän kauden perisynti, peliaktiivisuuden laskeminen aiheutti kontrollin puutteen ja Rumpu oli jälleen helisemässä. Joukkueen puolustukseksi on kuitenkin todettava, että se on saanut luoduksi äärimmäisen vaarallisia vastaiskuja kontrollin puutteesta huolimatta (niin PeKaa kuin STPSää vastaan).

Tämä surutarina ei kuitenkaan toistunut Purhaa vastaan. Sen sijaan kentällä nähtiin kauden luizsuarezmaisin maali. Rumpu pelasi nopean ylivoimahyökkäyksen laidalta keskelle, jossa Tomi Räikkönen kirmasi yksin napautettuaan jalkansa Purha-puolustajan jalkaan sillä seurauksella, että pakki kaatui. Tilanne oli niin sulava ja nopea, Räikkösen jatkaessa juoksuaan maalintekoon, ettei tuomari voinut viheltää virhettä. Pakkia varmaan kyrsi. Kontakti ei kuitenkaan vaikuttanut tahalliselta. Itse arvioisin tilanteen näin: 40% pakin huonoa säkää ja 60% hyökkääjän rottamaisuutta.

Räikkönen ei sortunut adebayormaiseen tuuletukseen kotikatsomon eteen, vaan kuittasi maalinsa eleettömästi kunnioittaen aiempaa seuraansa.

Rummun peli vapautui 0-2 maalista ja lopullista niittiä ei tarvinnut odottaa kauaa. Miikka Äijön voimapuskun viidestä metristä maalivahti sai vielä torjuttua, mutta vähän myöhemmin(68min) Jussi Lanu pääsi namuttelemaan pallon verkon perukoille hyvän, matalan keskityspallon jälkimainingeista. 0-3 Rummulle.

Tuomari oli löytänyt korttinsa puoliajalla ja viuhutteli keltaista välillä aika heppoisesti. Edes Toni Marttilan rakastaman italialaisen futiskulttuurin käsieleet eivät lepyttäneet tuomaria. Keltaisia sateli.

Loppupuolella Räikkönen olisi voinut heittää neymarmaisen särkikalahypyn ja hankkia rangaistuspotkun Purha-pakin rikkoessa, mutta sen sijaan hän petasi Lanulle huippupaikan pilkun tuntumaan. Tällä kertaa veto viuhui kuitenkin ohi.

84 minuutin kohdalla Purha kavensi 1-3 lukemiin hässäkästä, pilaten näin loistavasti (jälleen kerran) pelanneen Rumpu-vahti Miska ”You shall not pass” Ekin illan. Pallo ylitti juuri ja juuri maaliviivan.

Kaiken kaikkiaan peli oli erittäin viihdyttävä, niin kuin Rummun vierailut Inkeroisissa ovat tupanneet olemaan. Peli äityi välillä kuumaksi, mutta ylilyönneiltä ja takavöiltä (terveisiä Rumpu-legenda M. Sulevalle) vältyttiin. Rummun pelissä on vielä paljon parannettavaa, mutta paikkoja joukkue saa luotua vaikka millä mitalla, vastustajasta riippumatta. Nyt tehot on vain tuotava Lehtomäkeen, jossa maaleista juopuvat, vihaiset ultrat kärsivät kovista maalivieroitusoireista.

Teksti: ”Vasikka”